De nieuwe Dacia Spring bereikbaar voor iedereen

Volledig elektrische stadsauto

De Dacia Spring onderscheidt zich met een unieke SUV-stijl in combinatie met een volledig elektrische aandrijving. De stadsauto heeft alle favoriete kenmerken van Dacia: een sterke basis, comfortabel en betaalbaar.

Maak jij gebruik van € 3.350 overheidssubsidie?

De subsidie voor de aankoop van elektrische auto’s die in 2021 beschikbaar was, was erg snel op. Maar er is goed nieuws: vanaf 3 januari 2022 is er nieuw budget. Blijf dus goed op de hoogte, zodat jij ook kunt profiteren van de overheidssubsidie van 2022.

In 2022 is er voor nieuwe elektrische auto’s € 71 miljoen subsidie beschikbaar. De overheid verwacht zo ongeveer 21.000 particulieren te kunnen helpen. De subsidie kun je aanvragen nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten. Tip: Blijf goed op de hoogte en klik hier voor de laatste stand van zaken.

Dacia subsidie

Rijd de Dacia Spring extra voordelig met € 3.350 overheidssubsidie. Zo wordt elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen.

Ontdek de Dacia Spring

Veel gestelde vragen

Hieronder de meeste gestelde vragen over de overheidssubsidie op een rijtje. Uiteraad kan onze verkoopadviseur je ook uitgebreid informeren.

Waar kan ik alle voorwaarden over overheidssubsidie terugvinden?

Op de site rvo.nl/sepp vind je alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Op welke elektrische auto kan ik subsidie aanvragen?

Op een nieuwe of gebruikte elektrische auto, met een oorspronkelijke catalogusprijs die niet lager is dan € 12.000,- en niet hoger dan € 45.000,-.
De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km WLTP.

En verder: De auto dient als elektrische auto geproduceerd te zijn, mag niet omgebouwd zijn tot elektrische auto.

In het geval van een gebruikte elektrische personenauto heeft deze auto niet eerder op naam gestaan van de subsidie-ontvanger of van een persoon die hetzelfde woonadres heeft.

Voor een gebruikte auto dient de koop gesloten te zijn met een autobedrijf dat de RDW-erkenning “Bedrijfsvoorraad” heeft. Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. RDW erkende autobedrijven zijn te herkennen aan het RDW-logo. Deze is in de meeste gevallen te vinden op de gevel of de ruit van het bedrijfspand, maar ook op de website van RDW erkende autobedrijven wordt het vaak vermeld.

Dankzij de subsidie kun je straks voordelig instappen in een nieuwe Dacia Spring. Deze valt qua aanschafprijs en WLTP bereik ruim binnen de voorwaarden.

Hoe hoog is de subsidie die ik ontvang bij aanschaf?

In 2022 zijn de bedragen bij aanschaf van een elektrische auto:

  • nieuwe elektrische personenauto € 3.350,-
  • gebruikte elektrische personenauto € 2.000,-

De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op jouw naam blijven staan, anders moet je de subsidie naar rato terugbetalen.

Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 3 januari 2022 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: rvo.nl/sepp.

 

Hoe kan ik subsidie aanvragen?

Aanvragen gaat via: rvo.nl/sepp.

De datum van de ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Overeenkomsten gesloten met een datum op of na 3 januari 2022 komen in aanmerking voor subsidie.

Zonder koopovereenkomst kun je geen aanvraag voor subsidie indienen. Voor het invullen van de aanvraag heb je een DigiD nodig. Kijk op rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om je aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, zorg dus dat je jouw aanvraag zo snel mogelijk indient.